Spadly přesýpací hodiny
dolů z nakloněné roviny,
tak mám s časem vystaráno!
Celá věčnost leží na zemi,
někde pod podrážkou skřípe mi
loňský duben, dnešní ráno
Neposkládám už rok po roce
Které zrnko je má promoce?
Které zase první slova?
Třeba vzpomínky mé rozjitří
včera nalezené pozítří,
co v koberci se schová
Spadnou přesýpací hodiny
dolů z nakloněné roviny,
budu vědět, co už ví se:
Zítra znova stejné minule
začne svoji cestu na nule,
byl jsem a zas budu písek