Aký som
Jeden dotyk žiarovku zapína
druhý zhasína,
niekto vracia sa, iný túži prísť,
niekto píše list
zo snov berie myšlienky
zalieva lásky korienky.
Vyberám slová chvál
ozvene nádherných katedrál.
K hriechu i k modlitbe, nemôžem za to,
že vzniká báseň táto.
Silou odvahy nehou súcitu,
keď zrazu papier zhorí tu.
Skončí pokrčený v hrsti
darmo počítam prsty
s udiveným pohľadom
zlaté zrnká v ňom
skvosty ukryté
v modrom blankyte.
Život to je umenie,
chce to veľké porozumenie,
ako rozkvitnutý strom,
chvíľami farby menil som
krúžil som, krúžil pomaly
smutné listy dolu padali.
Zase další krásná... a ta předposlední sloka, z té si beru nejvíc... krásný den tobě :-)*
05.10.2023 10:13:46 | cappuccinogirl
A tak pokračuj v cestě životem,
s láskou a odhodláním,
porozuměním a vědomím,
že každý okamžik je vzácný a jedinečný
Život, to je umění,
ty jsi malířem svého osudu,
Obrazy plné lásky a života vytváříš,
ať je každý okamžik uměleckým dílem
05.10.2023 06:37:35 | Misha