Cepy
Klepy, klep
já jsem cep.
Víš, kdo jsem?
Obilí pomáhám ven…
Je to dřina
se mnou makat,
říkanky říkat,
nežli plakat.
Za válek se
naplakali,
než mě k obraně
požádali.
Byl jsem mrštný
jako had,
pomohli kámoši
vidle, kosa, prak.
Domov můj byl
ve stodole,
čekal jsem na úrodu
co z ní bude.