Vzkvetla v poušti květina,
na den, možná na měsíce.
Čistá, jako dívka nevinná,
jako drobná a bílá prosebnice.
Vykvetla sama, jediná,
vláhu z chladu noci sála.
Sílit a vonět začíná
i z toho, v poušti, mála.
Vyrůstá sama, bez stínu,
statečná, ale i v obavách.
Nemůže utajit strach,
vždyť nezná ji, tu pustou krajinu.
Krása hneď som si spomenul na pieseň:
U cesty pod závějí
Spí sedmikráska bílá
Chvěje se, zima je jí
Nemá kam by se skryla
Co dělá sedmikráska
U cesty pod závějí
Ohýnek v krbu praská
Vánoce,vánoce přicházejíSedmikráska zapomněla
Že v prosinci pálí mráz
A jak se třásla, jak se chvěla
Uslyšel jsem její hlas
Období si roční spletla
A když měla neodkvetla
Zapomněla, že pálí mráz
A ona ukazuje sedm krás
05.10.2023 19:52:07 | IronDodo