Ztemnělou ulicí
motá se postava,
únavou vzdychá
a hledá cíl.
Pěkně se do toho namočil,
míru nezná
a v boku ho píchá.
Žízeň jej zmáhá a něco by sněd;
kdy, vlastně, jedl, co měl na oběd ?,
hlava mu vzpomenout nedá.
Ve tmě se obává zvuků a stínů,
v paměti hledá, kde, vůbec, bydlí ?
Kde postel, svou, má ?
A ráno ? Bude mít kocovinu:
z chodníku těžce se zvedá.
Už vzpomíná si, už ví, kudy jít,
tam za tím rohem bydlí,
v malinkém pokoji s plastovou židlí
a starou postelí.
Který je den, je neděle, nebo už pondělí ?
V hlavě si dává den do pořádku:
klíče a peněženka ?!
V zadní kapse je našel - je nějaká tenká ?!
Domů se pomalu blíží,
zasune klíč -bez obtíží.
S hrdostí na ruce pohlédne:
hodinky má, Bože, vždyť je už poledne:
to byla noc !
Ještě pár schodů a už je doma,
jen jedny dveře a může jít spát.
Co si z té noci bude pamatovat ?
ať si pamatuje, co chce...hlavně, že se dostal v pořádku domů...a že nezalomil v zámku klíč... by místo v posteli spal na schodech :-)
08.10.2023 12:17:05 | cappuccinogirl
Opilci mají, většinou, štěstí. Jejich andělé strážní jedou bez přestávky na plné pecky. Díky za komentář. :-))
08.10.2023 14:20:01 | Kan