Radost a smutek, dvě tváře lidského bytí,
jedna sluncem září, druhá temnotu skrývá
Radost nám křídla dává, smutek nás zase k zemi posílá
obě jsou součástí života, jsou jeho symetrie
Radost je jako květina, která v srdci rozkvétá,
tváře rozjasňuje, životu nový smysl dává
V ní štěstí, lásku a naději nacházíme,
je to vzácný poklad, který není možné ztratit
Smutek je jako stín, který naše duše přikrývá,
s sebou bolest, ztráty a samotu přináší
Právě v tomto temném období sílu poznáváme,
sílu překonávat překážky a nové cesty hledat
Radost a smutek jsou jako dvě strany mince,
jedno bez druhého nemůžeme mít, jelikož jsou nerozluční
Obě nám možnost růstu a poznání sebe samých poskytují,
pomáhají nám objevovat svět a žít plným životem
Radost s vděčností a smutek s pokorou přijmeme,
proudit skrze nás je nechme, s láskou je do svého života vpusťme
Z každého okamžiku se radujme, ztrátám se učíme,
vždyť právě v této rovnováze pravá životní moudrost tkví
Smutek, Mišulko, tě zaplaví vždycky, když je něco špatně. Když tě něco trápí, když se něčeho bojíš a stojíš před problémem, kterej je třeba vyřešit...ale KDYŽ TO DÁŠ...pak je zas všechno ok a přijde ta odměna... tvář ozdobí ti úsměv a ty víš, že se můžeš smát, že je všechno dobré, a že jsi obstála, překonala vše, co bylo třeba... a jsi zas o něco silnější :-)* krásnej večer tobě :-)
09.10.2023 20:44:06 | cappuccinogirl
souhlasím s Tebou ve všem, co jsi mi napsala do komentáře, někdy mě ten smutek jako voda zaplaví a pak najednou zase odpluje neznámo kam, capu:-)
Krásné dobré ráno Ti přeji:-*
11.10.2023 05:04:25 | Misha