Smích a pláč, dva protiklady lidských emocí,
jeden radostný, druhý plný bolestí
Smích nám radost poskytuje, kolem sebe světlo šíří,
pláč nás do temnoty a smutku zahaluje
Smích je jako melodie, která v našich srdcích hraje,
tváře rozjasňuje, životu nový rytmus udává
V něm radost, lásku, naději a spokojenost nacházíme,
je to dar, kterým druhé obdarujeme
Pláč je jako déšť, který naše slzy z tváří smývá,
bolest, zklamání a zranění s sebou nesou
V tomto temném období sílu poznáváme,
bolesti překonáváme, novou naději hledáme
Smích a pláč jsou jako rub a líc,
jedno bez druhého nemůže existovat, jelikož jsou součástí našeho života
Oba nám možnost naše pocity vyjádřit dávají,
pomáhají nám objevovat naše nitro a být autentičtí
Smích s radostí a pláč s odvahou přijměme,
volně proudit skrze nás je nechme
Smějme se srdcem, s hlubokým smutkem pláčeme,
vždyť právě v této rovnováze pravá lidská síla tkví
Melodie smíchu...jedna z nej...
Slza... úlevná...bolest z těla odvádí...
Krásný, Mišulko
Krásnej den tobě :-)*
09.10.2023 10:31:17 | cappuccinogirl
slzy déšť z tváří smývá, pláč neznámo kam odplouvá, smích jako hudba v našich srdcích hraje a úsměv na tváři nám vykouzlí:-)
Krásný slunečný den bez deště Tobě přeji:-)
11.10.2023 05:07:20 | Misha