Včera jsem potkal lásku

Včera jsem potkal lásku

Anotace: Lásku potkáváme i ztrácíme.

 

Včera jsem potkal lásku

jenom tak, z nenadání

dneska chodím parkem

kopu do oblázků

a myslím jenom na ni.

 

Listí šustí jako stránky knih

čtu mezi řádky moudrost v nich

teď už vím, že láska je žena a muž

postel, stůl, chleba a nůž

láska je mít otevřené dlaně

láska je položit své srdce na ně.

 

V lásce má muž touhu rozsévače

a žena úrodný klín

láska je splynout v jedno tělo

jako tma pohlcuje stín.

 

Nedovol ji, aby umřela

aby v srdci láska shořela

nepotřebuješ štít ani jinou zbraň

svou lásku láskou braň!

 

Včera jsem potkal lásku

dneska se mi ztratila

hledám ji hledám pozpátku

oko mé slza zalila.

 

Snad jednou najdu tě, opět zas

na stejném místě, ve stejný čas

pak už tě nepustím nikdy víc

to chtěl bych ti, lásko, tolik říct.

 

Autor neandrtalec, 15.10.2023
Přečteno 113x
Tipy 10
Poslední tipující: Marten, Marťas9, Psavec, cappuccinogirl, mkinka, IronDodo, Anfádis
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Moc hezké

15.10.2023 19:16:24 | Marťas9

líbí

Krásné a oslovující... ráda jsem četla, fakt...

15.10.2023 10:50:31 | cappuccinogirl

líbí

Budiž Vám odpuštěna od FŠ zapůjčená rozsévací touha po úrodném ženském klínu...
:))

15.10.2023 06:23:02 | Anfádis

líbí

Ano, něco od Šrámka mi v hlavě ještě z mladých let zůstalo. Doufám, že se na mne nebude zlobit.:)

15.10.2023 09:05:39 | neandrtalec

líbí

Asi se směje z obláčku :))

15.10.2023 09:27:14 | Anfádis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel