Podzim
Sledovala jsem východ
a snažila najít vísku.
Ach, podzime, dáváš jiskru.
v metaforách hledám ptáky,
co neodlétají.
Budu s nimi,
než přijdou zimy.
Ve škole bylo.
Spadl lísteček ze dvora,
že zima krákorá.
Havran potkal vránu
u černého stanu.
Dneska si vezmu bundu.
A teplé ponožky nezapomenu.
Ano, připravím se na zimu.
Teplý čaj dodá tónů.
I barvy dají koláž
z milujících stromů.
Tam v kmeni najdu klíč
a bude mi jenom líp a líp.
Miluji podzim
i jeho smích.
10.10. 2023
Přečteno 126x
Tipy 27
Poslední tipující: Koala, Bufik, Iva Husárková, Marťas9, šerý, jondys, jort1, Fialový metal, Psavec, IronDodo, ...
Komentáře (12)
Komentujících (7)