Jsem kočka
A tak si tiše předu
Lépe už to nedovedu
Jsem čuně
A tak si chrochtám vesele
Když nemusím ráno z postele
Jsem koza
A tak se ráda pasu
A běhám v trávě do půl pasu
Jsem slon
Tak trochu z porcelánu
Provedu někdy, co nemám v plánu
Jsem opice
A tak se někdy opičím
A bavím se, jen hádej čím
Jsem osel
A tak se někdy pletu
Vzdor mnoha prožitým létům
Jsem kobylka
A tak si světem skáču
I když o samotě občas pláču
Jsem život
A tak si žiju zlehka
Až umřu, kéž je mi země lehká
a já jsem hřebec
pod tím s lukem
snad proto jsem stále tím klukem
koza i ovce
vesel stále
byť tělem přikovaný k skále
15.10.2023 19:11:25 | stormeater
NO VIDÍŠ TO, milá kozorožko-to jseš už slušné zoo! AŽ DOSTAVÍM ARCHU-dle mustru té Noemovy-hned Tě /vás/ komplet ubytuji - a hned si oddychnu, že o zviřátka postaráno, že alespoň tahle Tebou slibovaná nevyhynou**
15.10.2023 18:14:05 | Frr
A taky jsi žabka,
co ji kuňkání ladí
v tónech a rytmu básní:)
15.10.2023 18:13:48 | Žluťák