Predtým musíš,
do zvona svoje srdce dať
a každú hodinu vyzváňať,
ako ma miluješ.
Musíš ešte,
iskry spojiť v plamene
hľadať svoj hlas v ozvene
a lásku z nálezov a strát,
keď sa pomaly minie deň
a svit lampy stratí lúče
ku mne, ku mne sa pritúľ,
ako v tme pochodeň.
Vravíš, že je vo mne lesť,
ktorá v maske lásku chytá
ty však musíš dosýta
plný pohár radovánok
smädným perám dať,
kým dôjde pohár posledný!