Káva,
tá voňavá náruč
v pohári
budí ma z letargie
z ťažkých okovov
mäkkej postele
čierne zázraky
zahalené
v pene z mlieka.
Ranný rituál,
keď ticho ešte
panuje pevnou rukou
šálka kávy
mi otvára cesty
myšlienky a zornice
rozvíja na celý
šíry horizont
oheň v každej kvapke
zažehnáva radosť
v mojom srdci úbohom.
Oživuje, povzbudzuje
dáva nádej
v každom húževnatom zrnku
káva je básnik,
ktorý otvára náš deň
prvým lahodným veršom.
Kávě, a ještě jednou Kávě, je to dáma, která když ke mně přisedne, přinese s sebou noblesu a chuť na život.
25.10.2023 16:42:27 | Vivien