Obloha z hvězd zhasíná
Měsíc tiše usíná
Slunce začíná svůj tanec
Každý stín je rázem psanec
Ulice ztichlé ožívají
Lidské strasti prožívají
Silniční tepny pulsují silně
Davy lidí proudí pilně
Každodenní běžný shon
Za úspěchem občas hon
Pro někoho šťastný den
Pro jiného jen zlý sen
Celý tenhle koloběh
Pozoruji jako špeh
Než být kolo v soukolí
Radši se dívám z povzdálí