Osamělý ptáček
nad ránem krásně zpívá
Rudým baldachýnem
Obzor se přiodívá
Nad potemnělou krajinou
Poznenáhlu svítá
Ranní ptáček zpěvem svým
Nový den pěkně vítá
Noc se tiše loučí
A nový den se blíží
Kéž přinese cos krásného
A zmizí, co nás tíží