Ve stínu dubu sedím si a píši
Papíru sdělím, co mé srdce tíží
V záplavě náhrobků lavička se skrývá
Kdo ví kolik duší se mi přes rameno dívá
Starý dub nademnou se sklání
Podzimní vítr kolem listí rozhání
Ten strom je můj přítel, co rád mi vypráví
Miliony vzpomínek ze sebe vyplaví
Kolik jen příběhů už tady vyslyšel
Pro kolik duší si sem už Bůh přišel
Přes den tu živí na mrtvé vzpomínají
Přes noc zas zesnulých duše ožívají
Díky ti, příteli, žes byl chvíli se mnou
Někdy je příjemné, když sedí se ve dvou
Věř mi, že až jednou i mě si noc odvede
Mé duši v tvém stínu dobře se povede.