Léčitelé
Září krásné, říjen taky
těšit se na slunce mezi mraky.
Pohrabat listi, zazimovat kvítí
nasadit česnek na příští živobytí.
Nahřát si kosti, pochytat déčka,
někteří mrknout co dělá bečka.
Jestli pak kvasí ovoce zralé,
letos to bylo, fakt dost zoufalé.
Kde není kvasu, tam kvasí soudek
o kysané zelí není vždy nouze.
Vyléčí střeva, pročistí trubky
opravdu pořádně, hezky do hloubky.
To jsou ti lékaři, přírodní, praví,
kteří se starají o naše zdraví.