V dávných časech, ve světě zázraků,
žila krásná Popelka, plná snů a lásky
Avšak osud do mistra role se překroutil,
dárek ten nejcennější však dostala
„Tři oříšky,“ zazněl hlas víly kouzelné,
která naději a štěstí jí v nich přinesla
V každém ležel tajemný dar skrývající tajemství,
dopravníkem ke štěstí a k osudu svému novému
První oříšek, zelený jako smaragd,
nabízel tíhu skromnosti s vnitřním světem bohatým
Učil ji, že pokora a spravedlnost v duši,
otevřou dveře k vysněnému štěstí a svobodě
Druhý oříšek, modrý jako nebe,
rozplynul obavy a strachy všechny v té chvíli
Vnímal srdcem a šeptal ji do ucha,
že odvaha a víra jsou klíčem k nekonečným příležitostem
V posledním oříšku, zlatým jako slunce,
tajemná síla lásky se v jeho ušlechtilém lesku skrývala
Kázala, že vítězně vítězí láska,
ať jsou překážky jakkoli zákeřné a kruté
Popelka věděla, že tři oříšky mají moc,
která jí pomůže zdolat nejtvrdší zkoušky osudu
S hlavou plnou naděje a srdcem plným odvahy,
vstoupila na cestu, kde se sen a realita propojují
A tak se díky těmto třem oříškům,
Popelčin sen stal skutečností
Nalezla lásku svou v princově náruči,
světem štěstí naše srdce plnila
Tímto mým dílem splnění přejíc,
budiž báseň tato pro Popelku věčným důkazem
V životě opravdu se může stát,
že tři oříšky a víra v sny jsou zázrakem i pro nás
https://m.youtube.com/watch?si=p5TTH_jLF5eZNT7Z&v=FB7_c0MnbX8&feature=youtu.be