Uprostřed noci
Vzbouzí mě pocit
Nejsem tu sám
Zlo nemá soucit
Tma, ticho
Slyším jen své srdce
Tluče jak zběsilé
Možná jsem za tupce
Náhle však rána
Ozve se od vedle
Někdo tam chodí
A směje se podle
Hrůzou nedýchám
Plížím se ke dveřím
Vždyť nejsem baba
Na duchy nevěřím
Otvírám dveře
Rázem vše ztichne
Nic se tu nehýbe
Pak kdosi vzdychne
Bylo to v rohu
Tam, kde je zrcadlo
Osud už spustil své
Neomylné kyvadlo
Stojím před zrcadlem
Dívám se na odraz
Hrůzou se rozklepu
To musí být podraz
Krev, trosky
To nejspíš zdá se mi
Z domu je ruina
Mé tělo leží na zemi
Křičím, nevěřím
Co tohle znamená?
Pak se vše roztřese
Strop padá mi na ramena
Teď už je pozdě
Měl jsem hned utéct
Jenže ten odraz
Jsem nezvládl unést
Matka příroda
Roztřásla svá nebesa
Pohřbil mě vlastní dům
A osudu kolesa.
Já spím s kočičkou,abych se nebála.
24.10.2023 04:32:39 | mkinka
Když ponechám stranou samotné „ rýmy “, tak se mi to líbí, neboť v tom shledávám silnou atmosféru a připomíná mi to rovněž mnou prožité, často nepříjemné noci. Je to pěkné.
24.10.2023 03:26:54 | Václav
Noční můru si měl, ne???
Naštěstí přešla a zas přišel další den...a tys tu!!!
24.10.2023 00:33:34 | cappuccinogirl
Noční můry mám každý den, když otevřu oči. V téhle básní jsem chtěl vyprávět příběh, co mě napadl. Na povídku by to nebylo, tak jsem to aspoň lehce zrýmoval.
24.10.2023 01:53:47 | fisus
„ Noční můry mám každý den, když otevřu oči. “ To by se dalo tesat do kamene. Mluvíte mi ze srdce a tolik vystihujete mé těžké zhnusení dobou a zklamaný intelekt. Buďiž pranýřován každý, kdo zde přispěje pozitivním „ nadhledem “ !
24.10.2023 03:38:07 | Václav