Budím se ze sna.
Budím se, budím se...
procitám...
a ani nevím kam!
Slyším tě, šeptáš mi
do ucha, ja snažím se
rozumět ti.
Možná to nechápu,
Možná to nechápeš.
Nejspíš ztratil se význam
ve slovech, ve věcech,
v myšlenkách...
Bloudit jen bezbranně
s kompasem co piruetu
pro radost si tančí...
Bez mapy
jen s legendou,
co na papírku
rozpytou
někde v kapse...
....ještě nedávno...
...snad někdy...
...možná tady...
...měla jsem.
Dalekohled ukazuje
mi jen vzdálená místa.
Vzdálená snad miliony...
miliony světelných let.
Bloudím, bloudím
v dlaních poslední...
mám, poslední sirku.
Jen ona, jen ona zbyla mi,
a řekni mi?
Mám ji zapálit?!
Nebo střežit,
doufat v lepší zítřky...
Nebo ji zahodit?!
Naučit se chodit ve tmě...
Naučíš mne chodit ve tmě?
Její plamen vidím....
Hoří jasně.
Jak posledni záblesk v temnotě.
Vidím ji...
ten plamen...
Ve svých snech!
Probuď mne!
Probuď mne!
Probuď mne!
Chce se mi spát...