Rozleť se,
dosáhni až na konec světa,
tam, kde je vršek naspodu,
zapíchni tam svou vlajku,
do dřeva vyryj iniciál,
dosyta se porozhlížej,
sežeň známku a dopisní papír,
odešli ho spolu s pohledem,
po cestě si veď deník,
všechno, každý paprsek světla, foť,
získej nové zkušenosti,
mluv s místními i turisty,
nadýchej se tamního vzduchu,
ochutnej co jen budeš ráčit,
vracej se s rozvahou,
hlavou plnou nápadů,
a sesbíraných rozumů.
Vždyť se každý moment
děje jenom jednou,
na nic nečekej,
toulej se...