Opäť
všetko skamenené
opäť anjel hore sedí
občas potajomky nazrie dolu.
Meravý a bledý
vidí pekla plamene
každodenného ľudského bôľu.
Chcel by som vravieť. Však slová
sú skryté, šero
navštívilo rajskú záhradu.
Mlčí noc, mlčí pero
horúčka svalová
nestíham, ostávam pozadu.
Kam stratili sa všetky slová
veď srdce ešte nezomrelo.
Tváre skryté za záclony.
To ma zabolelo
pripravené, smiať sa mi znova
a šťastie skryté vo hviezdnom kameni.
Moc pěkná, Dodo, hlavně ta druhá sloka.
02.11.2023 08:23:44 | Žluťák