Mlha se ztrácí v suché trávě,
skrz koruny prosvítá paprsek Měsíce.
Včera, bylo ještě město zelené
a teď je opilé zlatými sny.
Večerní vítr vhání chlad pod kůží,
Obloha se zatahuje mraky,
Nad korunami vítr zvedá listí,
ale déšť je rychle uzemní.
Kapka za kapkou,
déšť neustále lije a lije.
- Jak se máš, podzimní listí?
- Ležím v trávě. Zima je blízko.
Ráno se topí v kalužích.
Olověné podzimní blues.
Kapky deště šeptají ve větvích,
ztrácí se v tichu letní smích
a barevné koberce podzimní
co nevidět přikryje první sníh...
Krásný večer, Honzí
PPÚ*
03.11.2023 22:15:11 | Emily Říhová
Odlétly ptáci, zima se vrací, jen černý havran z koruny dubu, nám máva ;-)
Krásný večer i Tobě
03.11.2023 22:30:10 | Tomcat
Moc krásné... skvělé navozená atmosféra ... umím si to představit jako začátek něčeho většího :) .. povídky, knihy, filmu .. Hodně slibný začátek... Ne, že by mi to přišlo nedokončené. Jen bych v té náladě ještě ráda chvíli setrvala :) zkrátka líbí se mi :D
03.11.2023 22:13:59 | narra peregrini
Díky za koment, zatím jsem o tom nepřemýšlel, ale stálo by to za pokus ;-)
03.11.2023 22:22:10 | Tomcat