Velcí básníci, já s úctou k vám
Své verše skládám
O shovívavost vás však žádám
Nejsem básník, to já vím
A píšu jen tak, prostě
V lásce mám však rým
V úctě já vás mám
Jste průvodci mými
Na cestě ke hvězdám
Vaše krásná slova
Hřejí mne krásně
Stále, zas a znova
Wolfgangu Goethe,
Váš Mefistofeles mi moudrost dal
Fráňo Šrámku,
Váš Splav mi chmury rozehnal
Karle Hynku Mácho
Váš Máj mě pohladil
Jiří Ortene
Váš smutek s mým
Se v jednu bolest duše slil
Básníci prostí
I vás já mám moc ráda
Vaše verše prosté jsou
Však hřejí stále duši mou
Když osamění zebe
A smutek se do duše vkrádá
Básníci velcí i malí
Básníci mladí i zralí
Básníci smutní i hraví
Je to fajn, že nás psaní baví
To jak jsi ve své básni oslovila básnické velikány, se mi fakt moc líbí...
05.11.2023 14:36:00 | cappuccinogirl
Krásně jsi to napsala,
svou básní jsi nás dostala.
Také skládám pro radost,
někdy taky pro žalost.
Tam to slzy pokropí,
báseň to v srdci uchopí...
05.11.2023 14:08:34 | Marťas9
Hodně povedená, moc se mi líbí
Jojo člověka by to mělo bavit, hrát si se slovy
Ono to vždycky tak nějak přijde samo
05.11.2023 11:12:50 | Bufik
píšte básne, piesne rýmy
smutné medzi veselými
nech je teplo v hrudi
nech žiadna nezablúdi
05.11.2023 10:04:10 | IronDodo