V dávnych dňoch,
medzi Prahou a Trenčínom,
žila žena, čo myšlienky niesla hlboké,
no ich cestu jak loďka bez vesla,
často krížila
a do tmy strácala svoje slová.
Jej oči žiarili plameňom múdrosti,
no srdce jej bolo zahalené v hmle zúfalstva,
túžila po láske, po pochopení v ťažkých časoch,
no vždy sa utápala v mori vlastných rozpakov.
Mýtusy a sny sa prepletali v jej duši,
ako rozvíjajúci sa kvet v neistom počasí,
snažila sa nájsť svoju cestu a zmysel,
ale často sa zmieta v temnotách vlastného zlozvyku.
Pomýlená žena v túžbe po hľadaní,
blúdila po cestách,
ktoré nikam nevedú,
no nie je na svete osud,
ktorý by bol zbytočný,
a keď si uvedomíme,
čo hľadáme,
môžeme nájsť cestu.
A tak pomýlená žena
pokračuje vo svojom putovaní,
s nadšením a úzkosťou,
radosťou a smútkom,
lebo v chybách a pochybách
objavila svoje vlastné ja,
a pochopila,
že v pomýlení nie sme sami,
sme ľudia.
Nádherně-srdcem napsáno - absolutně soucítím, láskyplná Pettie :)*
Doufám, že ta žena už našla svou vytouženou lásku... Našla? :)
Měj kouzelný večer i celý život :)
05.11.2023 20:05:22 | Ondra
Je to zatiaľ čerstvá láska, snáď vykvitne v krásny kvet. Ostáva len dúfať.
Prajem krásny večer a týždeň plný pekných chvíľ. Vďaka!
05.11.2023 23:19:16 | Pettie
Ooo, gratuluji Ti svým srdcem a věřím vším, že váš květ nádherně rozkvete a bude kvést po celý váš společný život! :)
Ostáva nielen dúfať, ale aj veriť, milá Pettie!!! :D :)))
Nešlo odolat napsat alespoň niečo ;) ve Tvém krásném rodném jazyce :))
A nesmírně děkuji za nádherné přání a Tobě také tak :) Díky moc!
05.11.2023 23:49:14 | Ondra