když přisedám si s podvečerem
a slyším hlas, jak se ti chvěje
jak velká něha je v tvém smutku
v osamění, v poztrácení, ve zmatení, v zastavení
včas čas
od klekání v kuropění
zahalím tě snem
o volech červených
snad s pomerančem vánku
a orbě mlžných cest
o vůni klidných spánků
a milujících gest
o slzách setřených
a křídlech na tvých bocích
o opilosti z hvězd
a vzdychajících krocích
o sežvýkaném hoři
a o zlatistém poli
o mandloňovém moři
a srdci, které bolí
s ránem bez ran
vzbudíš se
(ne) sám
sen doorán
jen na tvém spánku
ještě moje dlaň
Nevím, jestli jsem někdy od tebe četla lepší! Tahle je fakt TOP. Vrcholná. Tak trochu i obsahem. Wow!
05.11.2023 22:31:06 | cappuccinogirl