V dálce, ve výšinách nebeských,
ve světě snů a nekonečných cest
Tam plachtí muž, který zří moře hvězd,
muž v měsíci, v nebeském vězení
V plášti stříbrného světla se skrývá,
mezi hvězdami se odvážně plaví
Každý krok na povrchu Měsíce věrně chodí,
kde jeho stopy našly útočiště
Muž v měsíci, odvaha v jeho srdci jdoucí,
za hranicemi pozemského světa kroužící,
Vzpomínky a vize krásné zanechává,
jako poutník, který hledá moudrost a světlo
Ve své osamělosti ticha a tmy,
prozkoumává prostor a sní o nových zámcích
Svobodný duší, srdcem plným spánku,
muž v měsíci, osvobozený od časových daní
Z jeho pohledu naši planetu vidí,
světlo a stíny, zemskou klenbu v nekonečnu
Ví, že život na Zemi je omezený,
ale v nekonečném vesmíru cítí se bezpečný
Muž v měsíci, symbol odvahy a též naděje,
poslem pokroku, který nám posílá
Sní o dni, kdy všichni můžeme k němu přijít,
společně zažít výdrž a nekonečnou lásku do vzdálených výšin