Pútnik noci

Pútnik noci

Anotace: -



Zostal zo mňa pútnik noci,
ktorý myšlienky, ako hviezdy stráca
sediac hľadím do mesiaca
ticho má ma v moci.

Noc sa do mňa vpíja, noc ma ľaká,
keď kráčam k rodnému mestu, kraju
posledné minúty na mince sa premieňajú
stále tá istá, stále taká.

Kam môžem skloniť svoje čelo
oči unavené mi skáču
nezbadáš kvapky môjho plaču,
keď srdce bolí, ako nebolelo.

Kladiem na srdce päsť
rozbijem škrupinu
chystajte víno, hostinu
stratený syn prichádza z ciest.

Prečo nepočuť srdca tón?
Láska, ako riečna vlna
bola dravá, vriaca nehy plná
dnes ruší harmóniu  práve on.

Zastal zo mňa pútnik noci,
ktorý myšlienky, ako hviezdy stráca
sediac hľadím do mesiaca,
niet rady, niet pomoci.

Autor IronDodo, 08.11.2023
Přečteno 75x
Tipy 23
Poslední tipující: jort1, Bufik, RadekČ, Ophelia81, o3_gambit, Iva Husárková, mkinka, Niška, Fialový metal, Pettie, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Ďakujem veľmi

09.11.2023 00:53:02 | IronDodo

líbí

Nádhera, tak krásne, čisté slová.

08.11.2023 23:53:21 | Pettie

líbí

Tak tohle opravdu zní jako píseň... tklivá, srdce při ní puká... když poutníkův hlas do ticha noci tiše promlouvá...

08.11.2023 23:37:12 | cappuccinogirl

líbí

Dle mého soudu, kamaráde, nejspíš ta nejlepší báseň, co jsem od tebe četl!

08.11.2023 23:36:01 | Žluťák

líbí

Krásná, a slovenština to umocňuje. Dík za zážitek

08.11.2023 23:27:55 | Anfádis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel