Moře vzdálenosti a ticha hluboké,
kde vlny pláčou a háji snítky soli
Tvoje vody žal nad samotou v sobě skrývají,
osamělý hlas se zvedá
Tam, kde pobřeží se s oblohou setkává,
stojím jako samotný poutník u Tvých břehů
Moje duše útěchu ve Tvém náručí hledá,
v naději, že najdu sílu ve Tvých proudech
Tvůj vzduch je plný slané vůně,
poselství ztracené naděje mi posílá
Přijímám je s vděčností do mého nitra,
zatímco slunce se za temnými vlnami skrývá
Moře samoty, Tvá síla je pro mě lék,
obklopuj mě svou něhou a milostí svou
V očích Tvých temných se mé srdce zračí,
jsem zde, v dlaních Tvých vln
Když osamělý vítr zvedá svůj temný zpěv,
na Tvých vodách nalézám klid a oddech
Věřím, že společností tu jsou planety a hvězdy,
přítomností všeho vnímám, co jest
Moře samoty, Tvá krása mě přitahuje,
do Tvých hlubin jsem ponořena
Ve Tvé osamělosti pocit jednoty nacházím,
tímto spěchám k Tobě, zdroji mého poznání
Takže se ode mě zvedá píseň plná oddanosti,
Tvé vody samoty jsou vzácné a svaté
Moře samoty, Tvé tajemství je nekonečné,
s vášní Tvou se setkávám
Stojím jak samotný poutník u tvých břehů... tak to je paráda, Míšo... povedlo se...a ta báseňka sice o samotě mluví, však dejchá nadějí a oddaností...
10.11.2023 13:00:24 | cappuccinogirl
vždycky víš, co chci svými basněnkami říct či vyjádřit, jenže mi někdy připadá, že tím samotným poutníkem se stávám, včera jsem neměla hezký den, protože moje mamka mi opět vynadala...
11.11.2023 00:15:17 | Misha