Svoboda
Svoboda to záře oslnná.
Vždyť místa vzdálená, temnotná,
Rozkrývá ta sláva jediná,
Již naše království v rukou má.
Či tíže spíš je to obludná,
Při jejímž držení bolest jme?
Snad také svoboda s sebou má
Prokletí, s nímž smrti platba jde?
Kde naše zachází sláva, kde?!
Bláhově cizí ti tvrdili,
Že sama o sobě spásou je.
Sáhnou přec ke zradě spatří-li,
Že snad se dožijí toho dne,
Kdy za ni krve by prolili.
Přečteno 131x
Tipy 4
Poslední tipující: Rafinka, Lesní žínka, Psavec, Anfádis
Komentáře (0)