Brzy bude jaro
Co pak se stalo?
Léto to vzdálo
v srdci nám hřálo,
z podzimu ubralo.
Zase budou vánoce
u nás v srdci emoce,
nebo taky vánice,
zde nesjízdné silnice.
Nastane den zase delší
všechny nás to jistě těší,
cesty schůdné i pro pěší
čistota se všude řeší.
Probudí se skalničky
sedneme na lavičky,
zavážeme tkaničky,
oblečeme šatičky.
Tak nastane doba krásná
pro nás všechny snad i vzácná,
na zahradě sice pracná
poté, ale čarokrásná.
Zas necháme vše osudu
ovoce dáme do sudu,
z dýně zase obludu,
posbíráme úrodu.