V kruhu života
V kruhu života,
točí se osud můj,
chvíli ve dvou, pak náhle samota,
marně křičím "stůj".
V kruhu života ,
motá se náš čas,
na začátku prostá nahota,
v závěru jen šedý vlas.
V kruhu života ,
střídají se noc a den,
smrt je vždy jistota
a před ní přání být opět dítětem.
V kruhu života,
nahrazuje zrození skon,
krev v žilách kloktá,
jak dennodenní spěch a shon .
V kruhu života,
otázek je stéle více,
kdy přijde nicota
a zhasne života svíce.