Anotace: když tě spánek ještě nepustí do svých komnat, jde hledat odraz v hlubinách modrého nebe.
Neklid patrnĕ.
opatrnĕ
mne záchvĕvy
ve tmĕ
Bílý šum
závoj myšlenek
šelestí o život
jako srdce
spící kočky
Přišla za mnou
přítulná žíhaná
ještě koťátko
v klínĕ schoulené
za listem monstery
vĕčné bílé světlo
úzkost vnitroblok
hliníková deska
v dĕdové garáži
na ní stromy při moravĕ
jak z obrazu surrealisty
zápisník s dharmovým drakem
s mnoha prázdnými listy
čím jej kdy popíšeš?
než vyhoříš naposledy
najdeš slovo
ztratíš dech
zemřeš
staneš se portálem
prázdnotou bez tváře
jedním a tím beatem
jehož jméno
nesmíme vyslovit
v básni
z bílého šumu myšlenek
ztracených na listu
opadávající podzimní kocoviny
Vše je v pořádku
kočky spí
ve tmĕ
i láska spí
ve tmě
a ta ji nepohltila
nepohroužitelné se stává skutečností
Jako bytí
jehož jméno
nedokážeme ústy vyslovit
něž prameny
obrátí tok
k prastaré matce
Tvůj splav
Moc ráda jsem se propletla tvými řádky...
našla jsem se v nich
našla jsem v nich... víc než kus sebe
dokonce mou milovanou knihu jsi mi připomněl... vlastně dvě
děkuji.
18.11.2023 00:17:07 | cappuccinogirl
děkuji za tvá slova!
potěšila,
vlastně jsi mne inspirovala svou básní o moři,
jak tě tu viděl v ustáleném plátn noci. taky se v ní našel.
jaké dvě knihy ti vytanuly při čtení na mysli?
budu rád za sdílení.
18.11.2023 00:22:39 | Happyyz
No překvapím tě asi...ale naprosto nesourodý dílka... Babička a Harry Potter... vím, že je to úsměvný...ale já jsem usměvavý ccino...taky pravdomluv...tož mi to odpusť... jiná by možná kličkovala :-)*
Jestli jsem ti byla inspiračním zdrojem, byť třeba jenom nepatrně...tož to je mi ctí.
18.11.2023 00:27:58 | cappuccinogirl
To jsou docela populární dílka
Vidím, že jsi tu velmi aktivní, ať ti nocí prorůstají verše i nadále. objímám.
18.11.2023 00:47:08 | Happyyz
Jsou to velmi populární dílka... u HP bestseller jasnej... no když vydávali Babičku, tož se tohle označení nepoužívalo...ale stopro by byla taky...a kdyby ne tenkrát, tak dnes už je :-):-):-)
Moc děkuji za zhodnocení mého prohánění se nocí po modru... píšu, když mám chuť...a protože mám to svý psaní ráda, je to prima koníček... tož je mně tu asi docela dost :-)*
18.11.2023 00:51:41 | cappuccinogirl