Sametovým šeptem starobylé řeky,
most se tyčí ve věčnosti
Poutá se k minulosti, zdánlivě vzdálené,
vzpomínky v něm dosud čilé žijí neztracené
Most přes minulost lásky plný je,
na každém z něj cihlou paměť vznešeně leží
Hledíme z něj do dávných rozjímání,
když spolu lidé snili své touhy rozmanitými plány
Vetřelci klouže po kamenných klouzačkách,
vzpomínky v jejich srdcích jako maškary tancují
Most přes minulost vyzývá je, aby neminuli cíl,
ať se nevzdávají před překážkou, inspirací, nechť jsou
Světla města na říční hladině tančí,
most přes minulost zdá se být zrcadlem
Stavby vznešené svou krásou okouzlují,
z původu svého sílu neúnavně čerpají
Most přes minulost je mostem naděje,
že procházejících duší neskončí slepé stezky
Je spojením mezi tím, co bylo a tím, co přijde,
síla toho mostu pomocí lásky nám v srdci zůstane
Pojďme krok za krokem přejít tuto lávku,
most přes minulost nám nabízí ruku
Nechme očima se dotknout tajemství dávných dob,
společně se na širém oceánu snů plavme
Světla města tančí na hladině...Mišulko, já si u tebe vždycky najdu nějakej krásnej slovní bonbónek...a tenhle je, panečku...
18.11.2023 16:53:42 | cappuccinogirl
já vím, že ano, vždycky vystihneš to nejlepší, kapučínko a jsem za to moc ráda...
20.11.2023 22:24:51 | Misha