Pozdrav z Prahy
Už zase tramvaje nejezdí
dle normálu
i metro hlásí náhradní dopravu.
Na Hlavním nádraží slyším křik.
Druhý říká - to jsou z Baníků.
Prodírám se parkem
a jdu na Masarykovo nádraží.
Je chladno a odpoledne,
tak kouknu do cukrárny.
Je tu kasička pro asistenční péči.
I já jsem mezi dárci.
Dívám se,
jak lidé utíkají
a já jen držím místo
i jsem šťastná,
že nic nebolí.
Večer jdu k mámě na večeři.
Krůta a brambory.
Praha je krásná,
když se tu člověk
znovu a znovu narodí.
Myšlenka vane
jako sušenka.
Cítím slov vzkříšení.
A Vánoce šumí v zákoutí.
Klid bez sváru o ráji ví.
Přečteno 87x
Tipy 30
Poslední tipující: Fialový metal, Kaprikorn, IronDodo, zde.neck, CULIKATÁ, Kan, Dávid, šerý, jort1, Psavec, ...
Komentáře (18)
Komentujících (9)