Na stadionu na ledě,
jedu stabilně, občas rychleji,
co chvíli se zakolísám,
zpomaluju, a někdy i zastavím.
Jak se tak na tebe dívám,
taky nejsi úplný talent.
Sice jedeš o kus rychleji,
ale častěji se nákláníš.
Kéž bys trochu zpomalil,
nebo jsem dovedla přidat,
sladili bychom krok,
jeli spolu a povídali si.
Ano, přiznávám, jsem zasněná...
Až málem srážím ostatní,
padám, končím na ledu,
vyloženě riskuji, že se zraním.
Z ledové plochy odcházím dřív,
pak spolu ztrácíme pár slov,
ano, bruslení všechny bavilo,
rozloučíš se, každý jdeme jinam.