Podzimní čas
Podzimní nastal čas,
stromům barví listový,
v korunách utichl ptačí hlas,
nastal zimní posun časový.
Podzim vládu převzal nad létem,
ve vzduchu je cítit chlad,
do dlaní vtiskl draky dětem,
o létě nechávám si zdát.
Než přijde doba zimostrází
a bílý šat pokryje nám zem,
ke Štědrému dní jen krůček schází
a já, já jsem rád že tu jsem.