Na hladině si vlnky hrají,
sametově zpívají,
já na břehu tiše hledím,
ze srdce jim závidím.
Lehkost, s jakou v rytmu tančí,
jistotu, s níž po hladině kráčí,
volnost, se kterou mizí v dáli,
ty úsměvy, s nimiž velí králi.
Chtěla bych být jednou z nich,
nic neřešit, nic necítit,
aspoň na okamžik zastavit,
chvilku bez myšlenek být.
Chci si ve vlnách hrát,
od emocí po hladině utíkat,
vodou se nechat objímat
a králem větrem ovívat.
Nemuset dělat rozhodnutí,
plout, kam mě vítr donutí.
Chci splynout s vodní vlnkou
a necítit se titěrnou, malinkou.
Na hladině si vlnky hrají,
na sebe se usmívají,
já jsem jednou z nich,
od bolesti si beru oddych.
Být jednou vlnkou z mnoha, unášet se proudem a nic neřešit:-)
19.11.2023 10:37:18 | o3_gambit
Však to znáš, je to v danou chvíli jednodušší. Sice to naprosto nic nevyřeší, ale aspoň na chvíli se ti uleví.
19.11.2023 10:57:38 | Jupiterka
Moc krásná...něžná...i smutná...ale nadějná, což je skvělé, milá vlnko Jupiterko :-)
Objímám Tě a tím z Tebe snímám bolest a rozptyluji ji do vzduchu, až zmizí docela :-)
Měj se stále lépe a lépe :-*
18.11.2023 20:36:48 | Ondra