Nemám vlastných rúk
som zem, hlina i prach
vodu som pil, jedol suchý chlieb
okúsil súd i trest.
Mŕtve ticho prázdny zvuk,
počúval som v modlitbách.
Nemám prsty
od sväteničky zmáčané
spomienky na detstvo,
spomienky márnotratného syna,
všetko je časom, osudom zažehnané.
Mŕtvy som Pane?