Májové potěšení rajské
Pestrá duha jemnokrasná,
nad obzorem zářila,
v modrém nebi velejasná,
blaženě se třpytila.
Vonný šeřík indigový,
pod olšemi rozkvétal,
skvostný keřík brslenový,
habřinou se proplétal.
Malý kolouch osamělý,
u jezírka rozjímal,
kol nej koukol zrůžovělý,
z lůna travin vyrůstal.
Vlaštovička švitořivá,
přelétala lesní háj,
planá růže přitažlivá,
provoněla vlahý máj.
Přečteno 127x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, o3_gambit, mkinka, cappuccinogirl, Marťas9
Komentáře (1)
Komentujících (1)