Na věži vysoké, ve stínu hradeb,
princezna zlomená osudem leží
Její tvář jako nejjasnější hvězdy září,
avšak děsný pout osamělosti ji zamyká
Zlaté vlasy jako hedvábný plamen,
oči, v nichž slzy a touhy ždímá
Spoutaná v temnotě, vzpomínkou a samotou,
v jejím srdci klíč, kterým zpět svou svobodu získá
Zámek obklopen houžví, tajemný a skalnatý,
ve kterém mocné síly skryté v hloubi jsou
Bez naděje cesta do neznámých končin směřuje,
za láskou a světlem, které zábleskem žhoucím zanikly
Ale jednoho dne, jako plamen v bouři,
přišel princ statečný, jeho srdce září
Výzvou osudovou k princezně dorazil,
se slibem, že ji ze zámku vysvobodí
Srdce ve strnulosti pomalu rozpouštěl,
slova lásky a naděje její duši pronesl
Očima zalitýma jiskrami touhy,
její pouta rozpoutal
Princezna, dříve tak zraněná a zkroušená,
z beznaděje a snů zatmění se probudila
Rozmar, který jí svázal,
byl zlomen vírou v lásku
Zakletá princezna konečně našla štěstí,
v objetí prince něžné a věčné lásky
Na zámku, který se stal pro ni domovem,
v známém prostoru, který jednou vítězně opustí
Tak končí básní příběh o zakleté princezně,
o lásce, síle a osudem zkoušeném
Věřme, že ve světě plném magie a tajemství,
všichni své místo, své vykoupení najdeme