Anotace: ...
horký léto
takový, že vyschlé mrtvolky
přejetých žab
zvedl i sebemenší větřík
seděl jsem v autě na parkovišti
když kolem procházela
široce se na mě smála
nespustila ze mě oči
opřela se o zídku
dělala si prstýnky z vlasů
a smála se
pořád se na mě smála
začal jsem chápat o co jde
vykročil jsem z auta
v tu chvíli zašla za roh
stála tam ve stínu
v modrých šatech
a mávala na mě kalhotkami
měla orosené čelo a pořád se smála
přišel jsem k ní
chytl ji za boky
řekla: tady ne, pojeďme k tobě
cestou mi vykládala šílený blbosti
používala fráze jako
,,ty kokos" nebo ,,v podstatě jakoby"
docela mě srala
cestou z parkoviště
mluvila o nějaké kolegyni ,,Mišel"
a o seriálu který jsem neznal
na nic se mě neptala
byl jsem vytočený
ve výtahu mi ukázala jizvu po slepáku
a fotku z firemního večírku
kde držela ceduli
s nápisem MŮŽU TO VYSVĚTLIT
litoval jsem toho setkání
ale vymyslel jsem plán
jak se jí zbavit
přišli jsme ke dveřím
otevřel jsem a řekl:
až po tobě
a jakmile vkročila
rychle jsem zabouchnul dveře
ale nedošlo mi že jsem na chodbě
že nejsem vevnitř
takže otevřela
a řekla: co děláš?
a tak u mě zůstala
navždy