Jan 1:
1Na počátku bylo Slovo, to Slovo bylo u Boha, to Slovo bylo Bůh.
2To bylo na počátku u Boha.
3Všechno povstalo skrze ně a bez něho nepovstalo nic, co jest.
4V něm byl život a život byl světlo lidí.
5To světlo ve tmě svítí a tma je NEpohltila.
07.12.2023 10:24:00 | Kaj
Krásná mytologie, mám pocit, že z Bible, nového zákonu, že? Avšak vidím jistou nejistotu, neb proto na mne jdete skrze Boha. Bojíte se stínu nebo moc světla ve Vás budí slepotu? Či jak chápat to, co jest a to jest počátek všeho dle knihy, kterou napsal člověk? Nedával by smysl ani zánik, který je nutný, ať už je to smrt, pohlcení našeho těla zemí, světlo tmou a nebo úplný konec planety, ať už vyhaslým sluncem, což se blíží a nebo nárazem jiné planety či velkého asteroidu? Bojíte se něčeho? Znáte strach? Já osobně ne. Přijal jsem sebe za svého Boha a skrze mne mluví čas, prostor, který ale stejně nevnímám, takže jediný smysl mého bytí na zemi je být šťastný a to jsem... Bůh, bible a vše ostatní mi akorát mou radost kazí. Jsem člověk a dítě Vesmíru, nikoliv abych byl dítě nějaké knihy....... :) Nic proti, jen vysvětluji, že Bible a Bůh, islám a křesťanství, tak obojí je návrat ke středověku, nikoliv žít v klidu a míru v dnešní krásné době. Bible by mi akorát pořád dokola říkala a jakože říká, že bytí je irelevantní a že naše bytí není naše, ale patří Bohu... nepatřím nikomu, jen sobě...
07.12.2023 13:12:32 | DeepThink