Jsi matka, dcera, žena
Už nechci, křičí duše obnažená
Už nechci žádné role hrát
Chci volná být
Chci k nebi vystoupat
K božským výšinám chci, blíž a blíž
Tam kde září slunce svit
Však nechci nikoho opustit
Vždyť proto je zde zemská tíž
Že tíhnu k lidem mé duši blízkým
Jen odpor mám k věcem nízkým
A rozdat už se nechci víc
Vždyť nezbylo by pro mě nic
Jen lásku svou chci rozdávat
A plnými hrstmi lásku dát
Je těžké i lehké lásku mít
Jen se na ni naladit
Já na lásku se nejlíp ladím
Když tvou duši v duši hladím
Lásky plné srdce mám
Když tvé srdce v srdci objímám