Jsem subjekt lyrický
- snad nebude to navždycky -
ale teď jsem
a můžu s objektem
- ovšemže lyrickým -
snít, pít, jíst, číst, malovat ...
milovat?
A třeba vyzout sandále a hladit nohou nárt
jen tak
mimo stojem
A přitom žvýkat stéblo trávy
a mhouřit oči, dělat, co mě baví
- co se mi (z)líbí -
Tak s výhledem na andělíky
poslouchám vyprávění
pak zahodím stéblo
- však přece netonu -
stoupnu si na špičky
a spojím své slovo s tím tvým
Přímo u zdroje
Trocha epiky
občas
neuškodí