Peřina
Hele, krásná nadílka
nová bílá peřinka.
Schovala vše přede mrazem,
velkou vrstvou, hlavně na zem.
Prosvětlila okolí,
zklidnilla lidi, ať záda nebolí.
Nahnala všechny ke krbu
mrznout venku už nebudu.
Vytvořila klidný pohled
přes okno, na krátký dohled.
Navnadila děti, mamky
na venkovní radovánky.
Zabrzdila lidičky
na předvánoční chviličky.