Do světa se podíváme, oči otevřeme,
díváme se kolem sebe, všude krása spěje
Každý z nás je unikátní, jiný a přitom stejný,
spojeni jsme v lidské rodině, tím nejkrásnějším řetězem
Každý má své radosti, starosti, sny,
hledání štěstí je cesta, kterou každý měl by jít
Nadechněme se svěžího vzduchu, otevřeme srdce,
vzájemnou lásku a porozumění pootevřeme všem bez dorozumění
Rozhleďme se kolem sebe, země nás spojuje,
různé kultury, jazyky, zvyky se navzájem objímají
Každý jsme součástí jedné velké mozaiky,
spolu tvoříme příběh, který je naší jedinečnou výškou
Vždy můžeme najít spojení, i když jsme odlišní,
věřme v sílu lásky, která svět kolem nás mění
Každý máme svou cestu, vlastní příběh k vyprávění,
pomáhejme si navzájem s radostí a úctou, jako by to bylo srovnaní
Tak pojďme, společně se zvedneme, ruce spojíme,
otevřeme srdce a posílíme lásku, která se neztratí
Budeme se zastavovat, naslouchat a porozumět,
tak, aby naše společenství bylo pevné a nezdolatelné
Každý jsme jedinečnou částí lidského kolektivu,
báseň nás spojuje, jako zrcadlo do duší se dívá
Proměňme svět na místo, které je plné soucitu a radosti,
každý jsme důležitý, jedinečný a krásný – to vždy platí
Máš pravdu, Miško, každý máme svůj příběh... a to je dobře. Krásný večer tobě.
01.12.2023 19:44:37 | cappuccinogirl
ano, je to tak, každý z nás má nějaký svůj příběh a mám už toho také hodně za sebou, děkuji za Tvá slo, protože jsou pravdivá...
Krásný večer i Tobě
01.12.2023 20:52:44 | Misha