Sněhulák
Padá snížek mokravý
koulej koule, až do trávy
udělej je různě velké,
ať jsou tlusté a ne tenké.
Pak je postav na sebe
co nejvice nad tebe,
vezmi štafle nebo schůdky
opatrně na pohyb prudký.
Děti nyní posuň stranou
dej jim raději na shledanou.
Nech je koukat z pokoje
starší se vrhnou do boje.
Dospělí se baví tak jak děti,
v srdíčku vzpomínají jak čas letí.
Hladí, tvoří, zkrášlují
sněhuláka formují.
Po zdlouhavém hlazení,
výtvor dostal zrození.
Ještě oči, nos a vlasy,
šálu, hrnec ať je krásný.
Velké koště do ruky
na nezbedné potluky.
Rychle fotku s výtvarníky
než přijde déšť a řekne díky...
Jo sněhuláci, ti maj svý velký kouzlo... taky jsem ráda stavěla :-)*
03.12.2023 10:48:57 | cappuccinogirl
Díky Cappu za nakouknuti, naše rodina byla víc netrpělivá, jak naše děti. Čekali jsme na pořádný přísun sněhu a pak začala rodinná sranda. Zapojili se všechny generace, výsledek byl úžasný, Braška má doma i jednu fotku, jestli ji najde přidám ji k básnićce.
03.12.2023 16:00:13 | Marťas9
Pěkná, Marťo:-)
03.12.2023 09:14:46 | Žluťák