Hrátky
Vločka, vločku dohání
myslí, že ji doletí,
větřík foukne ze strany
a je v jiném objetí.
Je tak krásná, lehká, hebká
chci ji pohladit,
lehce se ochladit
uf, zase se roztekla.
Vezmu jinou, ta to zvládne,
bohužel, mé úsilí je marné.
Osud má špatný,
život velmi krátký.
Nechám je padat, nemám slova,
šetřím jejich životy, zas a znova.
Posadim se do tepla,
koukám do okna, jak klesá.