Vzpomínky v duši se probouzejí,
adventní světla nám sny rozžehnávají
V tichu plameny svící vzplanou,
poselství naděje nám přinášejí z výšin
První svíčka plápolá, hoří zlatem,
očekávání v srdcích se střetává
Připomíná nám, že dobro se rodí,
dávný příběh Boží se blíží
Druhá svíčka, jako lilie voní,
připomíná nám pokoj a klid
Dovypráví náš touhy a sny,
s námi na vlnách času odplouvá
Třetí svíčka, plameny v nás rozněcují,
radost světu a hymnu klidu vyzpívají
Věříme, že láska nám změní svět,
v srdcích se šlechetnost nachází
Čtvrtá svíčka, plná naděje září,
posel toho, co přichází
Víra, láska, pokora a radost,
v adventním světle všem vyzařují
Adventní svíce na stole plápolají,
svůj klid a vole nám posílají
Připomínají nám, že čas ubíhá,
Vánoční svátky se přibližují
Tak vydechni, ať pochopíš jejich znamení,
adventní čas je časem setkání
Sami sebe i druhé najít,
v srdcích svých pravou lásku skrýt