Anotace: Sněhová nadílka a dlouhé noci inspirovaly
Tiše jak peří padá sníh
Za černých nocí bezhvězdných
V nebeských sférách mámivých
Čas letí jak pták na perutích.
Ve změti vloček jiskřivých
Jak špičky křídel labutích
Zní píseň o planých nadějích
Rán jarních, světlých, hřejivých.